Doe maar vast je helm op en vul je bidon maar even bij,

ga zitten en lees mijn verhaal.

Want, dit wordt een redelijk lange TOUR mèt plaatjes...

Maar.., wat doet die vent hier,..

voor een vrachtwagen, dan...?  

 

HOE BEN IK HIERTOE GEKOMEN !

Geboren aan het einde van de 2e wereldoorlog in het hart van Amsterdam, groeide ik op in deze drukke stad met veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vervoer en transport.

Mijn opleiding werd dan ook de automotive richting met als doel en focus, speciale bedrijfswagens en autobussen. Na mijn militaire dienstplicht ging ik uiteindelijk werken voor een groot bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, t.w. Leyland Motor Corp.

In mijn vrijetijd vermaakte ik mij met autosport, basketbal, honkbal en hield ik mij ook bezig met nieuwe technische ontwikkelingen in de wielersport. Veel van deze speciale          " 2-wieler know how "  vergaarde ik bij de heer Wim v.d Kaaij van  RIH Sport  in de Amsterdamse Jordaan.

Dus, was het niet zo verrassend, dat ik na het continentale einde van Leyland Motors Corp. , mijn belangstelling uitging naar producten met vooral een lichamelijke voortbeweging.

De werkelijke fietsenbranche ervaring werd, door mij,  pas echt opgedaan in de tachtiger jaren bij Raleigh Nederland.  Daar werkte ik samen met Jan Derksen junior, die mij basis-inzichten gaf voor fietsontwerpen met een sportief karakter. 

Met die ervaringen ben ik in 1986 gestart bij de 2-wieler divisie van Yamaha Motor in Nederland. Deze Japanse werkgever was eigenaar geworden van MBK Industrie, reseau Motobécane in Frankrijk en produceerde in die jaren naast complete fietsen ook gemotoriseerde 2-wielers, waaronder de Solex, Mobylette, Yamaha FS1 en verschillende scooter modellen.

Met deze grote verscheidenheid aan producten ging ik aan de slag met een paar succesvolle uitkomsten, waaronder o.m. de MBK Randonneur 18, die de Fiets van het Jaar 1989 verkiezing heeft mogen winnen.

 

Een nieuwe uitdaging kwam in 1994 met de opzet van mijn eigen Pan-Europese importbedrijfje  InterBiking , waarmee we frames, fietsen, gereedschappen en onderdelen gingen doen met onder meer, KHS bicycles, VAR gereedschappen, White Industries, HED wheels, TITEC en UltraCycle componenten & onderdelen. Vooral gericht op het sportieve fietssegment met oog voor kwaliteit en specialiteit, maar het moest altijd een tikkeltje anders zijn. 

 

Door deze "move" in mijn carrière kwam ik veelal met "andere" oplossingen en nieuwe ideeën, zoals de organisatie van de sportieve fietsbeurs Bike Motion Plus en de sponsorring van dames +  heren bij Mountainbiken, Beachrace, Triathlon en het baanwielrennen. 

Terwijl we ook veel aandacht gaven aan onderdelen en gereedschappen met bijvoorbeeld service verlening bij Benelux Mountainbike wedstrijden, workshops hydraulische remmen èn werkplaatsinrichtingen voor mobiele service-diensten en bedrijfsscholen.  

 

Misschien, is dit dan wel de laatste fase in mijn actieve loopbaan, dus koos ik voor een hernieuwde start met mijn huidige bedrijfje Pi-Finity Support.

 

Vanaf 2005 heb ik mij vooral bezig gehouden met advies en begeleiding bij nieuwe producten van o.m. Bridgestone Cycle Co. uit Japan met een snaaraandrijving en zadelpenverstelling, waarbij altijd de ontwikkelingen van nieuwe toepasbare onderdelen & gereedschappen belangrijk blijken te zijn.

Daarom gebruik ik mijn jarenlange ervaring voor de webshop,

 

fietsonderdelenhuis.nl

 

 

 

STERKER in SERVICE

 

 

 

 

 

Is getekend,

Ramon Sterker

maart 2021